Pierwsza w Polsce Zottarella bez GMO zadomowiła się w mojej kuchni na dobre. Wielką fanką jej smaku i uniwersalności stałam się nie tylko ja i moja rodzina, ale także znajomi. Dziś przychodzę do Was z moimi propozycjami jej wykorzystania, zarówno na zimno i na ciepło. Obiecuję, że będzie smacznie i prosto.
Cukinia faszerowana pod pierzynką z Zottarelli Light
✅cukinia
✅ Zottarella Light
✅ryż
✅pieczarki
✅cebula
✅kurczak
✅ sól
✅pieprz
Ryż gotujemy. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni smażymy cebulę i pieczarki. To miski przekładamy ryż i dodajemy wszystkie składniki, mieszamy i przyprawiamy. W cukinii wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżeczki i nakładamy do powstałych wgłębień nadzienie. Na wierz układamy plasty Zottarelli Light. Piec ok 25 minut.
Pyszna zupa pomidorowa. Nie sposób jej nie lubić i szczerze nie znam osoby, która by nie przepadała za nią. Ja zrobiłam troszkę inną wersję zupy, ponieważ zainspirował mnie przepis z przewodnika Ambasadorka TRND, która w swoim składzie ma papryczkę chili i czosnek oraz zaserwowana jest z Zottarellą Minis. Ja do tej wersji dodałam ryż i powiem szczerze, że taka wersja zupy pomidorowej bardzo mnie zaskoczyła i bardzo mi posmakowała. Poniżej zamieszczam przepis na oryginalną zupę pomidorową.
Sałatka z Zottarelą Minis
✅ ulubiona sałata
✅ pomidor
✅ogórek
✅czerwona cebula
✅papryka
✅czosnek
✅jogurt naturalny
✅sól
✅przyprawy
Jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz przyprawiamy. Powstały sos czosnkowy odstawiamy do lodówki aby przegryzł się. Sałatę porwaną przełożyć do miski, dodajemy pokrojone pomidory, paprykę, ogórek i cebulę oraz Zottarellę Minis. Całość polewam wcześniej przygotowanym sosem i tuż przed podaniem delikatnie mieszam.
To są moje niektóre propozycję z wykorzystaniem Zottareli bez GMO, które powstały w mojej kuchni. Jestem ciekawa Waszych propozycji, jakie przygotowaliście dania z Zottarellą. Dajcie znać i zostawcie komentarz.
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo #trnd
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz