Na rynku pojawiła się nowość dla smakoszy włoskich smaków, a jest to Zottarella marki Zott, która jest produkowana według włoskiej receptury. Przede wszystkim Zottarella wyróżnia się od innych serów mozzarella dostępnych na rynku tym, że jest to pierwsza w Polsce Zottarella bez GMO.
Dzięki sympatycznej współpracy z TRND będąc Ambasadorką Zottarelli mogłam poznać ją bliżej i posmakować. A ja bardzo lubię smaczne kampanie, bo mogę ponieść wodze fantazji w kuchni i przy okazji poznać nowe smaki, które sprawią, że zagoszczą w mojej kuchni na długo.
Produkty Zottarella, które goszczą u mnie w kuchni to:
Produkty Zottarella, które goszczą u mnie w kuchni to:
- Zottarella Ball Light,
- Zottarella Bazyliowa
- Zottarella Minis Classic
Parę słów o Zottarelli i GMO.
Firma Zott wprowadziła pierwszą w Polsce mozzarellę, która jest bez GMO. Zastanawiacie się co to właściwie znaczy skrót GMO? Są to organizmy zmodyfikowane genetycznie np rośliny, zwierzęta i drobnoustroje, których geny zostały celowo zmienione przez człowieka. Dzięki takiej ingerencji człowieka w genomie np. rośliny są bardziej odporna na szkodniki i choroby, plony są bardziej obfite oraz mają dłuższą trwałość. Nie brzmi to dobrze! Zastanawiacie się czy GMO w takim razie jest bezpieczne dla człowieka. Dotychczas pomimo wielu przeprowadzonym badaniom nie uzyskano jednoznacznej odpowiedzi czy GMO jest bezpieczne, dlatego moim zdaniem lepiej unikać szerokim łukiem takie produkty i najbezpieczniej sięgać po produkty, które na opakowaniu mają adnotację "bez GMO", dzięki temu w Zottarelli mamy pewność, że mleko do produkcji pochodzi od krów karmionych paszą bez GMO oraz wszystkie użyte surowce do produkcji są bez GMO.
Moje zdanie.
Firma Zott wprowadziła pierwszą w Polsce mozzarellę, która jest bez GMO. Zastanawiacie się co to właściwie znaczy skrót GMO? Są to organizmy zmodyfikowane genetycznie np rośliny, zwierzęta i drobnoustroje, których geny zostały celowo zmienione przez człowieka. Dzięki takiej ingerencji człowieka w genomie np. rośliny są bardziej odporna na szkodniki i choroby, plony są bardziej obfite oraz mają dłuższą trwałość. Nie brzmi to dobrze! Zastanawiacie się czy GMO w takim razie jest bezpieczne dla człowieka. Dotychczas pomimo wielu przeprowadzonym badaniom nie uzyskano jednoznacznej odpowiedzi czy GMO jest bezpieczne, dlatego moim zdaniem lepiej unikać szerokim łukiem takie produkty i najbezpieczniej sięgać po produkty, które na opakowaniu mają adnotację "bez GMO", dzięki temu w Zottarelli mamy pewność, że mleko do produkcji pochodzi od krów karmionych paszą bez GMO oraz wszystkie użyte surowce do produkcji są bez GMO.
Moje zdanie.
Po mozzarellę zawsze chętnie sięgałam i lubię ją używać w kuchni, zarówno na zimno do przekąsek, sałatek (ulubiona Caprese), kanapek oraz zapieczona na ciepło np. do pizzy, zapiekanek itp. Cieszę się, że na rynku pojawiła się Zottarella bez GMO, bo staram się sięgać po produkty zdrowe i bezpieczne, bo zdrowie jest dla mnie priorytetem. Zottarella miło mnie zaskoczyła,bo do wyboru mamy Zottarellę Ball (wariant Clasic, Light i z Bazylią) oraz Zottarellę Minis (również wariant Clasic, Light i z Bazylią). W smaku jest bardzo delikatna, kremowa, aksamitna i przede wszystkim smaczna. Dużą zaletą Zottarelli jest jej uniwersalność, bo można ją wykorzystać do wszystkiego. Po spróbowaniu i wypróbowaniu moje serce skradła Zottarella z bazylią. Najbardziej zaskoczył mnie jej smak i świeżość bazylii - dla mnie niebo w gębie! Polecam.
Dajcie znać czy znacie Zottarellę.
Smakuje Wam?
Do czego użyliście w kuchni?
Cena:
Zottarella Ball - ok 4,90 zł
Zottarella Minis - ok. 6,50 zł
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo #trnd
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz